Onze ambitie om
de wereld van morgen nòg beter te maken

Wij willen een betere wereld achterlaten, daarom worden onze materialen op een verantwoorde manier geproduceerd. Achter elk materiaal dat wij gebruiken weten wij wat het doet met onze wereld.

Bij SolarDok leveren wij niet alleen carports die ervoor zorgen dat jij een leven kan leiden dat beter is voor de wereld. Ook wij willen een betere wereld achterlaten. Daarom worden onze materialen op een verantwoorde manier geproduceerd. Achter elk materiaal dat wij gebruiken weten wij wat het doet met onze wereld. Zo laten wij een kleine voetprint achter.

Ons doel is om de SolarCarport te laten doorbreken op de Nederlandse parkeerplaatsen, en hiermee van elk parkeerterrein een groene energiecentrale te maken. Omdat het een fantastische dubbelfunctie vervult; praktisch voor u en een energietransitie-versneller voor de wereld.

wat het heeft opgeleverd

Solardoks
0
Totaal opgewekte engergie
0 KwH

Douglas hout

Met een SolarDok Carport kiest u voor een natuurproduct. Hout heeft een warme uitstraling die altijd goed aansluit in elke omgeving. Authentiek en toch hedendaags. 

SolarDok maakt gebruik van geoptimaliseerd Douglas hout. Hierbij is het hout gedroogd (tot 18%), gevingerlast, duplo verlijmd, geschaafd en gekant. Dit maakt de balken stabieler en maatvast, waardoor het kromtrekken en scheuren beperkt wordt. 

Door het schaven van de balken, kan het vuil zich minder hechten aan het hout en maakt het makkelijker om de balken te beitsen is de kans op splinters zeer klein. 

Advies is om de Douglas constructie wel te beitsen. Dit voor behoud van kleur of om de eigen carport een eigen unieke kleur passend bij de gebouwen te geven en de levensduur te verlengen.

Al ons hout wordt duurzaam geproduceerd en is voorzien van het KFC keurmerk. Het gebruikte hout is afkomstig uit lokale bossen, waar herbebossing en houtkap plaatsvinden in overeenstemming met de levenscyclus van het bos. 

Hierdoor valt ons Douglas hout onder duurzaamheidsklasse 3 en wordt geoptimaliseerd voor een zolang mogelijke levensduur. Toch kan de natuurlijke werking van het hout nooit voorkomen worden, waardoor er altijd scheurtjes in het hout kan ontstaan, wat zorgt voor een natuurlijke en karakteristieke uitstraling. 

Ter verduurzaming en voor de luxe uitstraling leveren we de constructie al in een 1-laags Woodcoat systeem in de kleur transparant licht eiken; dit is een watergedragen filmvormende houtbeits die makkelijk te verwerken is en heeft een goede buitenduurzaamheid.

Circulair aluminium

Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarom hebben wij gekozen voor circulair aluminium. Maar wat houdt dit nou precies in? 

SolarDok maakt gebruik van circulair aluminium wat dezelfde of zelfs betere eigenschappen heeft dan klassiek aluminium. Door het gebruik van circulair aluminium wordt er tot wel 95% minder energie verbruikt, ten opzichte van klassiek aluminium. 

Circulair aluminium beschikt over positieve eigenschappen zoals een goede sterkte- / gewichtsverhouding, gemakkelijke vervormbaarheid, geleidbaarheid en natuurlijk oneindig recylclebaarheid.

Het aluminium is samengesteld uit een zo hoog mogelijke concentratie aan gerecycled aluminium met gebruikmaking van zoveel mogelijke groene energie. Hierdoor is er minder uitputting van natuurlijke grondstoffen en fossiele brandstoffen, minder CO2-uitstoot door minder transport en door het gebruik van hernieuwbare energie.

Het gerecycled aluminium wordt gecombineerd met nieuwe aluminium, om de huidige specificaties te garanderen. Doordat er tussen de 80% en 97% van het gerecyclede aluminium gebruikt kan worden, is het vele malen duurzamer en beter voor het klimaat.

Ons aluminium bestaat uit een EN-AW 6060 legering en heeft een hoge corrosiebestendigheid. Circulair aluminium is dus beter voor het klimaat en is prijstechnisch even duur als klassiek aluminium.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Een Solar Carport is voorzien van SoliTek Bifacial Frameless Glas/Glas 360Wp zonnepanelen. Dit bifacial zonnepaneel heeft zonnecellen die zowel aan de bovenkant als de onderkant licht opvangen. Daardoor is er een optimale lichtdoorlatendheid in uw carport of veranda.

De zonnepanelen worden cradle to cradle produceerd in Europa en zijn van zeer hoge kwaliteit. Door de efficiëntie van de dubbelzijdige zonnecellen is er een daadwerkelijk vermogen van minimaal 360Wp per paneel.

Het dak van de Solar Carport staat onder een hoek van 8 graden. Hierdoor valt het zonlicht langer over de dag op de zonnecellen en is de gemiddelde opbrengst zeer hoog.